Julefilm

The Nightmare Before Christmas

Halloween Town er en fantasiverden fyldt med forskellige monstre og overnaturlige væsener forbundet med ferien. Jack Skellington, respekteret af borgerne som “græskarkongen”, leder dem med, til at organisere de årlige Halloween-festligheder. Dog er Jack blevet træt af den samme årlige rutine og vil have noget nyt. Når han vandrer i skoven den næste morgen, støder han på seks træer, der indeholder døre, der fører til andre byer med ferietema og går ind i den til juleby. Overrasket over den ukendte ferie vender Jack tilbage til Halloween Town for at vise beboerne sine fund, men uvidende om ideen om jul sammenligner de alt med deres ideer om Halloween. Imidlertid forholder de sig til en juleby-karakter: dens hersker, julemanden eller “Sandy Claws”, som Jack fejlagtigt kalder ham. Jack opsluger sig selv i sit tårn for at studere julen videre og finde en måde at rationelt forklare det, men beslutter i sidste ende, at Christmas Town fortjener en pause og meddeler, at Halloween Town overtager julen i år.

Byens sammenhold

Jack tildeler borgerne i Halloween Town job med juletema, herunder at synge julesange, lave gaver og bygge en slæde trukket af skeletreinsdyr. Sally, en smuk kludedukke-kvinde, der i hemmelighed elsker Jack, oplever en vision om, at deres indsats vil ende katastrofalt, men Jack afviser dette og pålægger ondskabsfuld trick-or-behandling trio Lock, Shock and Barrel at bortføre julemanden og bringe ham til Halloween Town. Jack fortæller julemanden, at han vil håndtere julen i hans sted i år og beordrer trioen til at holde julemanden i sikkerhed, men mod hans ønske leverer de i stedet julemanden til Oogie Boogie, en spilbogmand, der planlægger at spille et spil med julemandens liv på spil. Sally forsøger at redde julemanden, så han kan redde Jack fra hans potentielle skæbne, men Oogie fanger hende også.

Julemandens rejse

Jack tager af sted for at levere sine gaver i den virkelige verden, men de skræmmer i stedet befolkningen. Når budskabet breder sig om Jacks forseelser, bliver han skudt ned af militæret, hvilket får ham til at styrte ned på en kirkegård. Mens de sørgelige beboere i Halloween Town tror, ​​at han er død, har Jack faktisk overlevet, og mens han beklager den katastrofe, han har foretaget i julen, finder han ud af, at han alligevel nød oplevelsen og genoplivede sin kærlighed til Halloween, men snart indser han, at han skal handle for at ordne sit rod. Jack vender tilbage til Halloween Town og infiltrerer Oogies hule, konfronterer og besejrer ham ved at rive en tråd fra hinanden, der holder hans kludform sammen, hvilket får insekterne i ham til at spilde ud, hvilket reducerer ham til ingenting. Jack undskylder julemanden for sine handlinger. Selvom han stadig er rasende over Jack for det kaos, han forårsagede, og fordi han ignorerede Sally’s advarsler, tilgiver julemanden ham og er sikker på, at han kan ordne tingene og går. Da julemanden erstatter Jacks gaver med ægte, fejrer byens borgere i Halloween Town Jacks overlevelse og tilbagevenden. Julemanden viser derefter sin tilgivelse til Jack ved at bringe et snefald til Halloween Town, som noget opfylder Jacks originale drøm og får beboerne i Halloween Town til endelig at indse, hvad julen egentlig handler om. Bagefter erklærer Jack og Sally deres kærlighed til hinanden.

 

Se traileren til

The Nightmare Before Christmas

Medvirkende i

The Nightmare Before Christmas

Jack Skellington spilles af Chris Sarandon (talende stemme) and Danny Elfman (sangstemme)
Sally spilles af Catherine O’Hara
Doctor Finklestein spilles af William Hickey
Mayor of Halloween Town spilles af Glenn Shadix
Oogie Boogie spilles af Ken Page
Santa Claus spilles af Ed Ivory
Lock spilles af Paul Reubens
Zero spilles af Frank Welker