Julefilm

Dyrlægens Plejebørn

På en gammel gård i Kirke Sønderup, deler dyrlægen Linsager (Dirch Passer) arbejdsplads sammen med Jordemoderen Birgitte (Judy Gringer) og lægen Kristian (Ove Sprogøe). De fordeler opgaverne imellem dem. Hvis den ene skal snakke den andens patienter, ser de med glæde til dem. Birgitte optræder også som direktør for Kristian. Han er ikke helt rask, men prøver at skjule det for sine venner. Linsager kører rundt i “Rolls Royce” med sine udfordringer. Den skal skubbes i gang. På en af gårdene bor Carl Nielsen (Karl Stegger) med sin datter Dorthe (Susanne Bruun-Koppel). Hun er forelsket i Niels (Folmer Rubæk), men hendes far siger, at Niels ikke er egnet til hende, så hun har ikke snakket med sin far i seks dage. Kirsten (Lone Hertz) er gravid. Hun fortæller doktor Hansen, at faderen er Don Pedro (Axel Strøbye) som er cirkusdirektør. Kirsten har optrådt som skuespiller i hans cirkus. Han panikker hver gang de snakker om bryllup.

Misforståelsen

En dag ringer telefonen hos dyrlæge Linsager. Det er en thailandsk kvinde (Helen Michelsen), som skal rejse til Bangkok for at ordne sit arv. Derfor vil hun have sin datter opholdt på en børnepension. Sagføreren (Mogens Brandt) anbefaler doktor Linsager som har en egnet børnepension, som han varmt anbefaler. Da fruen ringer til dem, får hun at vide, at der findes en Linsager både på Sjælland og i Jylland. Hun vælger at ringe til Sjælland, hvor hun får at vide, at det er pension egnet til “dyrebørn”. Men prisen er ikke et problem for hende, da intet er for godt til datteren. Hun siger at det er en pige og at hun er halv siameser. “Glimrende” siger doktor Lindsager, “jeg har en sådan i forvejen”. Da Winnie (Winnie Mortensen) kommer, viser det sig, at doktor Lindsager troede, at det drejede sig om en siameserkat, for han er dyrlæge og så udvikler historien sig med en lang række overraskelser og misforståelser.

Sammenholdet

En dag tager Don Pedro tilfældigt op i Kirke Sønderup for at rekreere sig, men han forstyrres af høns og gæs. Gensynet med Kirsten er lidt køligt, som Don Pedro siger. “Jeg er lige ankommet og så kommer du anstigende med et barn, hvor det dog ligner dig”. Kirsten gør ham opmærksom på, at det er ham der er faren til pigen. Endelig lykkedes det at få en dato til brylluppet. En dag opdager Birgitte. de piller Kristian tager og hun sørger for, at en specialist tilser ham. Hun giver ham sin ene nyre.

En dag før jul, kommer dyrlægen hjem og Winnie er væk. Linsager er totalt slået ud. Kristian er kommet hjem fra sygehuset og glæder sig til at komme i gang med at arbejde. Da han og Birgitte, som alle tidligere år, besøger doktor Lindsager, siger han til dem, at han ikke har lyst til at “jule” og at han helst vil være alene. Et øjeblik efter ringer det på døren og han åbner. Udenfor står Winnie med udbredte arme og siger “Pap”. Det var det, som skulle til, for at sætte skub i tingene, så der kunne fejres en rigtig dejlig juleaften.

Se traileren til

Dyrlægens Plejebørn

Medvirkende i

Dyrlægens Plejebørn

Dyrlæge Linsager spilles af Dirch Passer
Benny spilles af Axel Strøbye
Kirsten spilles af Lone Hertz
Birgitte spilles af Judy Gringer
Dr. Louis Hansen spilles af Ove Sprogøe
Carl Nielsen spilles af Karl Stegger
Dorte Nielsen spilles af Susanne Bruun-Koppel
Niels spilles af Folmer Rubæk
Fru Eriksen spilles af Else Petersen
Fru Andersen spilles af Lise Henningsen
Martha spilles af Ellen Staal
Winnies mor spilles af Helen Michelsen
Ane spilles af Lise Thomsen
Ole spilles af Miskow Makwarth
Gamle Anders spilles af Erik Olsson
Winnie spilles af Winnie Mortensen