Julefilm

Far Til Fire I Sneen

Miraklernes tid er ikke slut endnu, sålænge der findes blade, der udskriver konkurrencer og en typisk fiskerkone forærer rejser til udlandet. I denne film er det Far (Ib Schønberg) der ikke med vilje, bliver kåret til den ideelle trafikant, på grund af sin høflighed overfor andre. Han får som belønning en rejse til Norge til ham og sin kone, man da bladet får at vide, at han er enkemand med fire børn, bliver de taget med i stedet for. Der kommer glæde i den lille familie, som bestemt ikke selv havde råd til at holde vinterferie, på et af Norges bedste skihoteller.

Ferie med udfordringer

De drager afsted ledsaget af en ung fotograf (Preben Neergaard), som skal sende feriebilleder hjem til avisen. Han bliver begejstret for Søs (Birgitte Price), som er færdig med mænd efter sin korte forlovelse. Nabokonen fru Sejersen, der ikke er særlig venner med familien, har valgt det samme hotel, og også samme tidspunkt, men selv det ødelægger ikke stemningen hos Far, Søs og ungerne. De har solskin og sne. Far snubler ned af hotellets islagte trappe allerede den første dag, og så kommer onkel Anders, da far udsender et SOS-signal til ham. Fru Sejersen er også ved at ødelægge opholdet, med sin omhu for Fars dårlige fod.

Når enden er god er alting godt

Otte dage har familien at tilbringe i Norge og de nyder hver eneste dag. De står på ski, kælker og kaster med sne og om aftenen danses der i kor. Det er Søs’ ven Peter, der sammen med sine venner har taget et feriejob. Denne rejse er en stor oplevelse for familien, der også er ledsaget af en af en pressefotograf. Der er farer på fære, men det er alligevel en solbrændt og glad familie, der siger farvel til den sneen og vender hjem til arbejdet, skolen og hverdagen.

Far til fire i sneen er en klassisk dansk julefilm, der selv med sin sort-hvid filmatisering, stadig ses til dagen i dag især op til julen. Filmen er egnet til hele familien, hvor der er en god blanding af humor men også en spændende fortælling, der kendetegner hverdagens udfordringer især blandt børnefamilier. Det vil helt klart også anbefales, at se de andre Far til fire film, da de ligeledes er egnet til børnefamilier, der ønsker humor og hygge.

Se traileren til

Far Til Fire I Sneen

Medvirkende i

Far Til Fire I Sneen

Far spilles af Ib Schønberg
Onkel Anders spilles af Peter Malberg
Søs spilles af Birgitte Price
Fotograf Søren Petersen spilles af Preben Neergaard
Fru Sejersen spilles af Agnes Rehni
Peter spilles af Ib Mossin
Mie spilles af Rubi Hansen
Ole spilles af Otto Møller Jensen
Lile Per spilles af Ole Neumann