Julefilm

Familien Jul

”Dem, der tror på nisser, de går i børnehave!” Her bliver seksårige Hugo Jul mobbet, fordi han er vild med jul og mobberen er selveste hans egen far! Hugos far har ”det sygeste jule-noia” og er ikke særlig glad for jul, hvis man spørger Hugo, storesøster Vega og bror Alfred. Farens ender endda med at rive hovedet af en kravlenisse. Selvom der er regnvejr har Hugo alligevel overtalt sin far, til at købe et juletræ til juleaften. De får det sidste, et dårligt ét af slagsen, til en overpris på 400 kroner, der efterlader faren i endnu dårliger humør.

Da risalamanden bliver serveret, sørger moren for, at jule-elskende Hugo får en speciel skål. Men noget er anderledes, for faren siger: ”Jeg har fået mandlen.”. ”Nej, du har ej!” siger moren og sådan skændes de frem og tilbage.  Alligevel fungerer familien rigtigt godt, fordi de bemærkningerne leveres med humor. ”Jeg ville ønske, at vi bare kunne have én rigtig jul,” siger en følsom Hugo til sin familie og i samme øjeblik ringer det på døren.

Det banker på døren

Udenfor er der ikke noget at se, udover småbitte fodspor. Hugo ved at det er en nisse, så han sætter en nissefælde. Hugo kommer dog ikke langt med sin fælde, for nissen Pixy kan gemme sig for mennesker. Han er stukket af fra sin egen nissefamilie, fordi han vil holde jul hele året og det tror han man nok kunne hos familien, der hedder Jul til efternavn. Men da Pixy bliver opdaget af de voksne, der tror, at han er stukket af fra en flygtningelejr, hvor storesøster Vega siger: ”Lad dog være med at være så racistisk,” hvilket er med til at give nissen mere accept hos familien.

Der er mange flotte idéer i Familien Jul. Det er sjovt at følge familien og især nissen, gennem et helt år. Hvem ved overhovedet, hvad nisser går og laver om sommeren? Med sin hyggelige charme lignende den ældre generation af Far til fire og Min søsters børn, end de nyeste børnefilm, er det en anderledes børnefilm vi er vidne til, som helt klart adskiller sig fra de andre moderne børnefilm. Her foregår filmen året rundt hvor også nissen optræder gennem hele filmen og ikke blot til juleperioden. Med Familien Jul har instruktør Carsten Rudolf lavet sin anden film. Han startede for 19 år tilbage med Menneskedyret.

Se traileren til

Familien Jul

Medvirkende i

Familien Jul

Hugo Jul spilles af Pelle Falk Krusbæk
Pixy spilles af Herman Knop
Alfred Jul spilles af Alfred Bjerre Larsen
Vega Jul spilles af Liv Leman Brandorf
Niels Jul spilles af Paw Henriksen
Agnete Jul spilles af Marie Askehave
Campingfatter spilles af Søren Pilmark
Skoleinspektør spilles af Dar Salim
Fru Knudsen spilles af Sofie Lassen-Kahlke
Frida spilles af Carolina Callisen Whittaker