Julefilm

Far Til Fire I Byen

Den sidste dag på sommeren går med et Tivoli-besøg. Lille Per (Ole Neumann) har ventet på at se fyrværkeri, men alligevel overvælder træthed ham. Dagen efter er Lille Pers første skoledag. Søster (Birgitte Price) falder og skader hendes underben, men heldigvis er onkel Anders (Peter Malberg) kommet forbi, så han følger Ole til klassen. Per ville ikke gå i klassen, da han hverken kan regne eller skrive. Onkel Anders afslører for ham, at det faktisk er derfor, han skal der, med den begrundelse, at der vil han lære det. Hver første skoledag går ikke så godt.

Klasselæren fru Ludvigsen (Kirsten Passer) sender ham uden for indgangen. I Oles (Otto Møller Jensen) og Mies (Rudi Hansen) klasse går det ikke for godt af samme årsager. Ole kaster sig helt ud i en afklaring om greven af ​​Monte Cristo, mens Mie er irriteret over en klassekammerat. Mie bliver så vred, at hun skubber ham over hovedet med en bog. Det giver ligeledes en spadseretur uden for indgangen.

Familiens problemer fotsætter

Far (Karl Stegger) er ekstremt modløs, når han kommer hjem fra arbejde. Virksomheden hvor han har været ansat i meget lang tid, er blevet solgt, og han er blevet opsagt. Den nye indehaver vil bare have unge arbejdere. De får en gæst Erik Holm (Ebbe Langberg). Søs har redesignet deres ekstra plads, så det er holdbart. Rektor (Ejnar Juhl) beder en dag Mies og Oles klasse om at blive i pausen. Han siger, at der er forsvundet kontanter fra hans overtøj, der hænger i foyeren. Torben (Poul Erik Møller Pedersen) bebrejder Mie for at være skyldig. Hun løber grædende hjem. Her møder hun Peter (Ib Mossin) Søs’s ledsager. Han trøster hende og præciserer, at det var helt uretfærdigt for hende at forlade skolen. Per er igen uden for indgangen. Han finder ud af, at Torben er skyldig. Per nævner for rektoren, hvad han har set.

Under alle omstændigheder udelukkende siger rektor, at synderen ikke vil blive fjernet fra skolen. Per finder ud af, at der er to mænd (Per Wiking og Erling Dalsborg), der er brudt ind i et ufyldt hus. Tyvene tager Per med i deres køretøj for at forhindre ham i at sige det til politiet.

Langt uden for byen afleverer de Per. På det tidspunkt, hvor bilens indgang åbnes, falder en konvolut ud af køretøjet. Per ser gennem konvolutten og sporer nogle dyre perler. Tyvene har fundet ud af, at de har mistet konvolutten og leder efter Per, men han flygter fra dem. Per overdrager oplysningerne til politiet, og han kan huske køretøjets nummer.

Se traileren til

Far Til Fire I Byen

Medvirkende i

Far Til Fire I Byen

Onkel Anders spilles af Peter Malberg
Far spilles af Karl Stegger
Søs spilles af Birgitte Price
Peter Mortensen spilles af Ib Mossin
Erik Holm spilles af Ebbe Langberg
Rektor spilles af Einar Juhl
Fru Sejersen spilles af Agnes Rehni
Marianne spilles af Irene Hansen
Fars direktør spilles af Knud Schrøder
Mie spilles af Rudi Hansen
Ole spilles af Otto Møller Jensen
Lille Per spilles af Ole Neumann
Kjeld spilles af Hans Henrik Dahl
Hanne spilles af Dorte Bjørndal