Julefilm

Julefrokosten

Når Anders Bo begynder sit nye job som bilsælger, får han den særlige opgave at infiltrere den lille konkurrerende bilbutik, Holger’s Auto under deres årlige julefest og stjæle deres kundefil. Mens Anders Bo romser gennem fejringen og løjerne i festen, indser han, at hans opgave i virkeligheden vedrører en gammel familiefejde, og at de mærkelige og sjove karakterer, der arbejder der, måske har mere at byde på end det, der ser i øjnene – især Amalie, den smukke datter af ejeren, Holger. Midt i julepudding og julehygge lærer Anders Bo pludselig at lytte til sit hjerte.

Det største problem med filmen er at den er for overdrevet i sin handling. Humoren er for sort og mange af scenerne er instrueret efter dårlige sketches. Der er ingen tvivl om, at filmen prøver på at være sjov, men det lykkedes kun i få perioder. Tværtimod. Ikke engang komikeren Mick Øgendahl, der er kendt for at være sjov, formår at sige eller gøre noget sjovt.

Kritik

Filmen er instrueret af Rasmus Heide der også har lavet Blå mænd (2008). Højst sandsynligt på grund af den store biografsucces, har han været i stand til at få den samme skuespillerstab, til at deltage i dete værk. Desuden skulle filmen angiveligt være en fornyelse af Julefrokosten (1976), men heller ikke her lykkedes det at frembringe budskabet til de danske seer, og filmen viser endnu engang at den klart mange karakter.

Dette er ikke kun en hurtig anmeldelse, men også en advarsel. En advarsel mod at se filmen, da den virkelig ikke er pengene værd. Uanset hvor meget man normalt er til komedie eller danske film herunder Blå mænd (2008), er dette en kæmpe skuffelse. Dette bliver især bemærket, da store komedienavne som Mick Øgendahl ikke formår at brilliere til det han er bedst til, netop komedie. Samtidig kan man rolig sige, at hele filmen høre under kategorien plat, hvor inter rigtigt har lykkedes i filmen, til stor ærgrelse for os som seer. Samtidig er der mange steder i filmen, hvor handlingen ikke hænger sammen, hvilket gøre filmen svær at forstå udover dens mangel på ordentlig humor. Alt i alt en dårlig oplevelse, som ikke lever op til danske julefilm eller generelt andre julefilm med en almindelig handling, som i det mindst godt kunne være ordentlig instrueret uden at der skulle have været noget humor involveret.

Se traileren til

Julefrokosten

Medvirkende i

Julefrokosten

Anders Bo spilles af Thomas Voss
Amalie spilles af Julie R. Ølgaard
Holger spilles af Dick Kaysø
Fimse spilles af Anders W. Berthelsen
Nico Holm spilles af Mick Øgendahl
Torben spilles af Søren Malling
Buller spilles af Kim Bodnia
Frans spilles af Thure Lindhardt
Patrick Ejlerskov spilles af Martin Brygmann
Stella spilles af Anne-Grethe Bjarup Riis
Johannes spilles af Kurt Ravn
Gerda spilles af Ghita Nørby
Karen spilles af Helena Christensen
Polina spilles af Camille-Catrine Rommedahl
Gunnar spilles af Baard Owe
Allan spilles af Janus Dissing Rathke
Advokat spilles af Kristian Ibler