Julefilm

The Holiday

Iris Simpkins (Kate Winslet), en samfundsspaltist for The Daily Telegraph i London, elsker stadig sin ekskæreste, Jasper Bloom (Rufus Sewell), på trods af at han har være hende utro og er følelsesmæssigt trængende. Hun er ødelagt over at opdage, at han er forlovet og beslutter sig for at slippe væk i ferien.

Amanda Woods (Cameron Diaz), en filmtrailer-producent i Los Angeles, bryder med sin filmkomponist kæreste, Ethan (Edward Burns), efter at han indrømmer at have været hende utro. Hun støder på Iris’s reklame for hendes sommerhus på en hjemmeside og sender hende beskeder. De er enige om at bytte hus i to uger fra den næste dag.

Iris har ingen problemer med at bosætte sig i Amandas store hus, men Amanda beslutter, at hun har begået en fejl og planlægger at vende hjem dagen efter. Den aften kører Iris’s smukke bogredaktør bror, Graham (Jude Law) forbi efter at have drukket for meget på den lokale pub og beder om at overnatte. Amanda er enig, og efter at de har talt, kysser Graham hende uventet på læberne, foreslår Amanda, at de har sex, da hun ikke forventer at se ham igen. Næste morgen, på trods af at de nød at overnatte sammen, går de hver til sit. Den aften møder Graham venner på puben til middag og ser Amanda der, efter at have besluttet at blive.

Forandringen

Iris møder Arthur Abbott (Eli Wallach), Amandas ældre nabo og en Oscar-vindende manuskriptforfatter fra filmens guldalder. I løbet af middagen fortæller Iris ham om hendes problemer med Jasper, og Arthur giver hende en lang liste med film med stærke kvindelige karakterer at se, så hun kan blive “den førende dame i sit eget liv.” Iris overbeviser Arthur om at være hovedtaler ved en gala i Writers Guild of America West og træner med ham, så han kan gå på scenen uden sin rollator. Hun bliver også ven med Miles (Jack Black), en kollega til Ethan, der er kæreste med den håbefulde skuespillerinde Maggie (Shannyn Sossamon). Mens han er i videobutikken og leder efter en af ​​filmene på Arthurs liste, fanger Miles Maggie med en anden mand. Iris forklarer sine problemer med Jasper, og de spiser middag sammen for at bringe hinandens humør op til juleaften.

Amanda åbner op for Graham og fortæller ham, at hun ikke har grædt siden hendes forældre blev skilt, da hun var 15. Hun overrasker ham i sit hus og opdager, at han er enke med to unge døtre. Han forklarer, at han holdt sine døtre hemmelige, fordi opdeling af hans liv hjælper ham med at håndtere det overvældende ansvar for at være en enlig far, og fordi han ikke ønsker at bringe en kvinde ind i pigernes liv, medmindre han er sikker på, at forholdet har en fremtid. De begynder at tro, at deres forhold er mere kompliceret, end de kan klare.

Genforeningen

På dagen for manuskriptforfatterens galla beder Maggie Miles om at tage hende tilbage, men han nægter. Jasper overrasker Iris ved at dukke op i Amandas hus, men Iris tager udgangspunkt i kvindernes eksempel fra Arthurs film og sparker ham ud. Ved gallaen lykkes det for Arthur at gå på scenen uden hjælp og Miles beder Iris ud på en date til nytårsaften. Hun accepterer og kysser ham. I mellemtiden fortæller Graham Amanda, at han er blevet forelsket i hende, og selvom hun ikke vender tilbage fra stemningen, bliver de enige om at prøve at få et langdistanceforhold til at fungere. Mens hun tager til lufthavnen, bryder Amanda grædende sammen. Hun løber tilbage til sommerhuset, og hun og Graham lægger planer om at tilbringe nytårsaften sammen med sine døtre. Nytårsaften fejrer Iris, Amanda, Graham, Miles og Grahams døtre alle gladeligt i Grahams hus.

 

Se traileren til

The Holiday

Medvirkende i

The Holiday

Iris Simpkins spilles af Kate Winslet
Amanda Woods spilles af Cameron Diaz
Graham Simpkins spilles af Jude Law
Miles Dumont spilles af Jack Black
Arthur Abbott spilles af Eli Wallach