Julefilm

Alene Hjemme

Familien McCallister forbereder sig på at tilbringe jul i Paris og samles hjemme hos Peter og Kate i en forstad til Chicago natten før deres afgang. Peter og Kates yngste søn, Kevin, er genstand for latterliggørelse af hans ældre søskende. Senere ødelægger Kevin ved et uheld familiemiddagen og deres flybilletter til Paris efter et slagsmål med sin ældre bror Buzz, hvilket resulterede i, at han blev sendt til husets loftsrum som en straf, hvor han ønsker, at hans familie ville forsvinde. I løbet af natten beskadiger kraftig vind kraftledningerne, hvilket forårsager strømafbrydelse og nulstiller vækkeurene, hvilket får familien til at sove. I forvirringen og jaget for at komme til lufthavnen efterlades Kevin ved et uheld.

Et ønske går i opfyldelse

Kevin vågner for at finde huset tomt og tænker at hans ønske er gået i opfyldelse, og er glad for sin nyvundne frihed. Imidlertid bliver han snart bange for sin nabo, Old Man Marley, der rygtes for at være en seriemorder, der myrdede sin egen familie, samt “Wet Bandits”, Harry og Marv, indbrudstyve, der har brudt ind i andre ledige huse i kvarteret og har målrettet McCallisters hus. Kevin lurer dem til at tro, at hans familie stadig er hjemme, og tvinger dem til at sætte deres planer på bero.

Kate indser midtvejs, at Kevin blev efterladt, og ved ankomsten til Paris opdager familien, at alle flyvninger i de næste to dage er reserveret. Peter og resten af ​​familien bor i sin brors lejlighed i Paris, mens Kate formår at få et fly tilbage til USA, men kun når så langt som til Scranton, Pennsylvania. Hun forsøger at bestille et fly til Chicago, men igen er alt booket. Ikke i stand til at acceptere dette, bliver Kate overhørt af Gus Polinski, hovedmedlem i et omrejsende polkaband, der tilbyder at lade hende rejse med dem til Chicago på vej til Milwaukee i en varevogn, som hun taknemmeligt accepterer.

Kevins udfordringer

Imens indser Harry og Marv endelig, at Kevin er alene hjemme, og juleaften hører Kevin dem diskutere planer om at bryde ind i hans hus den aften. Kevin begynder at savne sin familie og spørger den lokale julemand, om han kunne bringe sin familie tilbage til jul. Han går i kirke og ser et kor optræde, og møder derefter Old Man Marley. Han påpeger sit barnebarn i koret, som han aldrig kommer til at møde, da han og hans søn er fremmedgjorte; Kevin foreslår, at han skulle forsone sig med sin søn.

Kevin vender hjem og fylder huset med fælder, for at tage imod indbrudstyvene. Harry og Marv bryder ind, springer i fælderne og lider forskellige skader. Mens duoen forfølger Kevin rundt i huset, ringer han til politiet og flygter og lokker derefter Harry og Marv ind i et nabohus, som de tidligere brød ind i. De ligger i baghold for ham og forbereder sig på at få deres hævn, men Marley griber ind og slår dem bevidstløst med sin sneskovl. Politiet ankommer og anholder Harry og Marv, efter at have identificeret alle de huse, de brød ind i på grund af Marvs destruktive egenskab ved at oversvømme dem.

Genforeningen

2. juledag er Kevin skuffet over at opdage, at hans familie stadig er væk. Han hører derefter Kate komme ind i huset og kalde efter ham; de forenes og får snart følgeskab af Peter, Buzz, Jeff, Megan og Linnie, der ventede i Paris, indtil de kunne få en direkte flyvning til Chicago. Kevin holder tavs om sit møde med Harry og Marv, selvom Peter finder Harrys udslåede guldtand. Kevin observerer derefter, at Marley genforenes med sin søn, svigerdatter og barnebarn. Marley lægger mærke til Kevin, og parret vinker til hinanden.

Alene Hjemme

Se traileren til

Alene Hjemme

Medvirkende i

Alene Hjemme