Julefilm

Love Actually

Filmen begynder med en voiceover fra David (Hugh Grant), der kommenterer, at når han bliver dyster om verdens tilstand, tænker han på ankomstterminalen i Heathrow Lufthavn, og den rene ukomplicerede kærlighed føltes som venner og familier byder deres ankomne kære velkommen. Davids voiceover fortæller også, at alle de meddelelser, der blev efterladt af de mennesker, der døde på 9/11, var beskeder om kærlighed og ikke had. Filmen fortæller derefter mange menneskers ‘kærlighedshistorier’.

Historien

Alle historier er forbundet på en eller anden måde, med undtagelse af Billy Mack og hans manager, der ikke kender nogen af ​​de andre karakterer, men Billy optræder ofte på karakterers radioer og fjernsyn, og hans musikvideo giver to gange en vigtig fornemmelse for Sams forfølgelse af Joanna; parret krydser også stier med de andre karakterer i den afsluttende Heathrow-scene. John og Judy arbejder sammen med Tony, som er bedste venner med Colin, der arbejder for et cateringfirma, der servicerer kontoret, hvor Sarah, Karl, Mia og Harry arbejder. Mia er venner med Mark, der driver kunstgalleriet, hvor julekontorfesten finder sted. Mia bor også ved siden af ​​Natalie. Mark er forelsket i Juliet og venner med Peter. Parret er venner med Jamie og Sarah. Harry er gift med Karen, der er venner med Daniel, og Karens bror er David, der arbejder med Natalie. Harry og Karens børn (og dermed Davids niece og nevø), Natalies søskende (og dermed Mias naboer) og Carols søn er alle skolekammerater til Sam og Joanna. Et yderligere afsnit, der blev droppet i redigeringen, vedrørte børns forstanderinde (Anne Reid) og hendes døende lesbiske partner (Frances de la Tour).

Skæbnen

En måned senere ses alle karaktererne i Heathrow lufthavn. Billy fortæller Joe, at hans julesingle har ansporet til et comeback. Juliet, Peter og Mark møder Jamie og hans brud, Aurélia. Karen og børnene hilser på Harry, men Karens reaktion tyder på, at de kæmper for at bevæge sig forbi hans uoverensstemmelse. Sam hilser på Joanna, der er vendt tilbage med sin mor fra USA, og Daniel får følgeskab af hans nye kæreste Carol og hendes søn. Nygifte John og Judy, på vej til deres bryllupsrejse, støder på Tony, der venter på Colin, da han vender tilbage fra USA. Colin vender tilbage med Harry og hendes søster Carla (Denise Richards), der hilser Tony med et kram og et kys. Natalie byder David velkommen tilbage fra sin flugt i lyset af pressen, hvilket indikerer, at deres forhold nu er offentligt. Disse scener opløses i optagelser af faktiske ankomster til Heathrow, da skærmen er opdelt i et stigende antal mindre segmenter, der danner form af et hjerte.

En Romantisk julefilm

Love Actually er en romantisk komediefilm med juletema fra 2003 skrevet og instrueret af Richard Curtis. Den indeholder et cast, der hovedsageligt består af britiske skuespillere, hvoraf mange havde arbejdet med Curtis i tidligere film- og tv-projekter. For det meste filmet on location i London, går manuskriptet nærmere på forskellige aspekter af kærlighed som vist gennem ti separate historier, der involverer en lang række individer, hvoraf mange viser sig at være indbyrdes forbundne, når historierne skrider frem. Historien begynder fem uger før jul og afspilles i en ugentlig nedtælling frem til ferien, efterfulgt af en epilog, der finder sted en måned senere.

En international samproduktion mellem Storbritannien, USA og Frankrig. Filmen blev udgivet i USA den 14. november 2003 og en uge senere i Det Forenede Kongerige til generelt blandede anmeldelser. Love Acutally var en succes, der indbragte 246 millioner dollars på verdensplan på et budget på 40–45 millioner dollars. Den modtog en nominering til Golden Globe – prisen for bedste film – musical eller komedie. Filmen vises ofte i juletiden og har vist sig mere populær blandt publikum end kritikere, og den er blevet diskuteret som uden tvivl en moderne juleklammer.

 

 

Love Actually

Se traileren til

Love Actually

Medvirkende i

Love Actually